Статии

Правила при коментиране

Написана от Свобода за всеки

Добре дошли в дискусията! Свобода за всеки (СВ или "сайтът") е интернет сайт, който дава възможност да изразите позиция под статиите в блог-секцията и отдел "Анализи". Тук изброяваме няколко нужни правила, които ще помогнат на споделянето на мнения.

Коментарите ви се публикуват веднага, без одобрение от модератор.

Свободата на словото обаче е отговорност и в този сайт държим на конструктивната, макар и често критична дискусия. За да бъде дискусията ползотворна за всички, препоръчваме на коментаторите да дисциплинират изказа си, без да ограничават изразяването на идеите си.

С публикацията на коментар в нашата интернет-дискусионна платформа Вие се съгласявате изрично, че няма да публикувате коментари, които са:

 1. • Вулгарни, нецензурни или крайно злостни;
 2. • Съобщения, които хулят или заплашват други;
 3. • Многократни публикации, които представят едно и също мнение;
 4. • Многократни нежелани съобщения, които осуетяват или затрудняват други потребители или участници;
  • Писани от един и същи източник, но с различни псевдоними;
  • Писани от някой, който се представя за друг;
 5. • Текст, който насърчава незаконно или неморално поведение;
 6. • Изцяло неотносими към темата;
 7. • Текст или статии, написани от някой друг, дори с означаване на автора, освен за кратък цитат от книга, статия или друго произведение, свързано с дискусията;
 8. • Разкриване на информация от личен характер, с която нарушават правото на неприкосновеност и личен живот на друго лице, като например техния адрес;
 9. • Всяка форма на “спам,” включително обяви, конкурси и други, реклами за други уебсайтове или компании.

Авторски права на коментиращите

Авторите на кратки коментари в съответните модули под наши статии запазват авторското си право си върху своя коментар, ако са се идентифицирали с истинското си име и електронен адрес. Авторските права върху даден коментар не ни задължават по никакъв начин да го публикуваме. Публикацията на всеки коментар е привилегия и допускането му или отстраняването му е изцяло в рамките на решенията на собственика, редакторите и администраторите на сайта. Коментаторът не може да изисква корекции, промени и премахване на коментара си след като вече го е публикувал. Коментиращите следва да спазват оповестените от нас правила, както и да се съобразяват с техническите ограничения на модулите за коментиране.

ОТГОВОРНОСТ. Коментаторите изрично заявяват с публикацията на свой коментар, че единствено и само те, но не и този уеб сайт, носят отговорност за съдържанието, което предлагат. Коментаторите се съгласяват, че този Сайт няма да носи никаква правна отговорност за коментари, публикувани в коментарната секция. 

Ще бъде ограничен достъпа на коментатори и потребители, които системно нарушават горните правила. За контакти по повод дискусията: comments@svobodazavseki.org

С извършване на действия по публикуване на кратък коментар в съответната секция под статии в нашия сайт вие изразявате изрично съгласие с условията ни и с публикуваните тук ПРАВИЛА ПРИ КОМЕНТИРАНЕ.