Книги

Добре дошли в страницата на книжното издателство на „Свобода за всеки“! Предлагаме на Вашето внимание публикуваните от нас сборници и книги. Тук можете да поръчате доставка на избраната от Вас книга.

Сборниците, които предлагаме са част от поредицата "Църква, държава и междухристиянски диалог".

ХРИСТИЯНСТВО И ПОЛИТИКА: СЪТРУДНИЧЕСТВО ИЛИ ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ

Image 04

Сборник   Поръчай 
(Ще бъдете насочени към онлайн книжарница Кръстопътя +++
за подаване на поръчката!)

Църквата и християните имат управленски мандат като сол и светлина на света. Отсъствието им от публичния дебат e причината за трагичната безпътица на българския народ, за когото „политиката“ се е превърнала в шизофренична категория, която предлага „спасение“, но в същото време води до отчаяние. В състояние ли е българското християнство, в един диалогичен формат между традициите на православието и протестантизма, да формулира въпроси и да предложи отговори? В тази книга се опитваме да раздвижим дискусията и да зададем въпросите. Настоящият сборник е продължение на предишното ни издание "Отношенията църква – държава след падането на комунизма", (2013). Оставаме в темата църква – държава, но от малко по-различен ъгъл. Ако в предишното издание търсехме поглед към комунизма и неговите последици в живота на християните от православната и протестантската църква, то сега гледаме към съвременното отношение на вярващите към гражданския и светския управленски процес


CHRISTIANITY AND POLITICS: COOPERATION OR CONFLICT

Inside: Table of contents, foreword, abstract and short authors’ biographies in English.


CHRISTENTUM UND POLITIK: ZUSAMMENARBEIT ODER WIDERSTAND

In drinnen: Inhaltsverzeichnis, Vorwort, Zusammenfassungen und kurze Autorenbiographien in Deutsch


Съдържание и автори на български

Contents and Authors in English, Abstracts in English (updated and corrected)

Inhaltsverzeichnis und Autoren auf Deutsch

 

ОТНОШЕНИЯТА ЦЪРКВА - ДЪРЖАВА СЛЕД ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА

Image 04

Сборник (Ще бъдете насочени към онлайн книжарница Кръстопътя +++ за подаване на поръчката!)
Поръчай

В настоящия сборник ще прочетете десет статии от различни автори по темата за отношенията църква – държава в България. Статиите са изцяло базирани на текста на докладите, изнесени от съответните автори на конференция по темата: “Отношенията църква – държава и свободата на съвестта в между- християнския диалог и християнската мисия.” Събитието бе първото по рода си и бе проведено в малкото курортно градче Вършец в Северозападна България. Целта на конференцията беше да се проведе диалог по темата за това как български протестантски и респективно православни богослови и мислители виждат модела на отношенията между църква и държава днес.

Съдържание и автори на български

Contents and Authors in English