Неоконсервативни крокодили от блатото искат Тръмп да продължи войната на Обама в Сирия

От Хулио Северо

На 3 април (2018 г.) в САЩ Президентът Доналд Тръмп заяви за американското военно присъствие в Сирия: “Искам да се махнем оттам, искам да започна да възстановявам нашата нация”.

„Саудитска Арабия много се интересува от нашето решение“, отбеляза Тръмп. “Казах им: “Е, ако искате да останем, може би ще трябва да платите.”

Решението на Тръмп беше ясно и публично – искаше да изтегли американските военни части от Сирия и да ги задържи там само ако Саудитска Арабия поеме всички разходи.

Текст на снимката: Пресуши блатото! Гласувай за Тръмп.

Но до неделя той промени мнението си. След предполагаема атака от сирийското правителство срещу сирийски цивилни граждани на 7 април (много удобно – само четири дни след обявеното решение на Тръмп да се оттегли) Тръмп реши да отиде на война срещу Сирия.

Тръмп изглежда игнорира “удобството” на газовата атака и възможността саудитски мюсюлмани и ислямски бунтовници да са я организирали.

Джон Маккейн и Линдзи Греъм, двамата водещи „неокони“[1] в Конгреса на САЩ, се зарадваха на възможна бъдеща война със Сирия.

През 2016 г. Маккейн и Греъм се противопоставиха на Тръмп, който като кандидат за президент заложи в кампанията си отпор срещу натиска да прегърне политиката на Студената война и на конфронтация с Русия и да вкара САЩ във война със Сирия.

В крайна сметка, дали Тръмп не се е огънал под натиска на “неоконите”?

Традиционно САЩ извършва военни намеси в други държави. Първо, заявява се, че има предполагаема атака от страна на правителство срещу собственият му народ, и като следствие САЩ се намесва, за да „помогне“ на народа и да донесе „демокрация“. Само четири дни след като Тръмп заяви, че иска да оттегли военните части на САЩ от Сирия, сирийското правителство, което се бори упорито срещу ISIS (Ислямска държава) и подкрепяните от Обама ислямски бунтовници в продължение на седем дълги години, извършва газова атака – само за да може Тръмп да продължи войната на Обама в Сирия!

Сирийската гражданска война бе провокирана от Обама съвместно със Саудитска Арабия. Те основаха и финасираха Ислямска държава (ИД), най-голямата съвременна машина за геноцид на християни.

Самият Тръмп каза през 2016 г., че „Обама е основателят на ИД“.

И така, как Тръмп поиска на 3 април Саудитска Арабия, най-големият партньор на Обама в геноцида на сирийски християни, да финансира американските войски в Сирия? За да продължи в Сирия започнатото от Обама? Където Сирия се биеше с ИД, тя беше унищожена. Където САЩ и техните саудитски съюзници се бориха с ISIS в Сирия, ISIS бе свободен (да продължи да действа, б. ред.).

Тръмп беше длъжен незабавно да оттегли всички американски войски от Сирия, да се извини на Сирия за престъпленията на Обама и да направи репарации към Сирия за всички престъпления на Обама, извършени в името на правителството на САЩ.

Срамно е, че след антиислямските му изказвания през 2016 г. Тръмп продължава да третира Саудитска Арабия като съюзник, точно както това правеше Обама, забравяйки, че най-голямата терористична атака срещу Съединените щати бе извършена от саудитски мюсюлмани.

Обама не се срамуваше да партнира със саудитски диктатори. За съжаление, Тръмп създава приемственост на липсата на срам от страна на Обама.

Масовото убийство на сирийски християни започна по времето на Обама с цел да послужи на интересите на саудитските мюсюлмани. Америка е в услуга на Саудитска Арабия. Америка се нуждае спешно от защита на своите граници, но е твърде заета, защитавайки саудитските интереси и граници. Колко срамно е, Боже мой!

Буш и Обама бяха куклите на „неоконите“. Сега е ред на Тръмп.

Тръмп обеща през 2016 г. да източи „блатото“.[2] Сега „неоконните крокодили от блатото“ са пресушили от него всяка следа от опозиция срещу „неоконските“ амбиции и империя.

Така че, ако Обама не прави почти нищо, за да угоди на неоконсерваторите по отношение на Сирия – макар че хиляди християни бяха заклани от подкрепяната от Саудитска Арабия ИД, дали Тръмп ще направи нещо повече, за да угоди на неоконсерваторите, които бяха отвратени от него през 2016 г., но които сега го обичат?

В понеделник (9 април) известен американски евангелски лидер публикува статия във Facebook, с която заклеймява газовата атака в Сирия и иска молитви за военните части на САЩ в Сирия.

Аз му отговорих:

Трябва да посочите, че това не е първият път, когато САЩ използва предполагаема атака, за да осъществи военна намеса. Всъщност Тръмп щедро осъди Обама за намесата му в Сирия. Тръмп заяви, че Обама е създал ISIS (ИД). Хиляди християни бяха заклани от ИД поради военната намеса на Обама в Сирия. И военните части на САЩ, от времето на Обама, са незаконно в Сирия. Те трябва да напуснат!

Химическата атака вероятно е била извършена от ЦРУ и ислямските бунтовници на Обама. Вие със сигурност го знаете! Не оставяйте почестите от познаството Ви с Тръмп да ви заслепи за престъпленията на Обама, сега подкрепяни и от Тръмп. Бъдете пророчески глос, който не се страхува от това, че може да му бъде отказана среща с Тръмп. Говорете! Майка Тереза ​​говори против аборта в присъствието на президента Бил Клинтън и повече не я поканиха да се среща с него. Не се страхувайте! Тръмп трябва да бъде конфронтиран със смело свидетелство! Да, аз се моля. Аз се моля Бог да спре военна намеса от времето на Обама, и сега на Тръмп, която в крайна сметка води до касапница срещу християни. Правителството на САЩ е под неоконсервативен контрол. Нека Исус Христос разруши тази демонична крепост в правителството на САЩ!

Ако по Ваша покана ние, християните, трябва да се молим за предполагаемото благополучие на незаконно пребиваващите войски на САЩ в Сирия, които използват незаконно насилие в Сирия, пред нас стои морален въпрос: трябва ли да се молим за предполагаемото благополучие и на нелегалните имигранти, които участват в незаконно насилие в САЩ?

Това е труден въпрос, но той е наложителен. Войските на САЩ в Сирия не пазят границите на САЩ. Те охраняват саудитски интереси. Те не защитават амеркианския патриотизъм и национализъм. Те защитават и ускоряват саудитската версия на ислямския терор.

Моят приятел Уилям Дж. Мъри, който работи усилено в помощ на християните в Сирия и Ирак, каза, че САЩ имат 800 военни бази по света. И все пак САЩ не е в състояние да пази собствените си граници. Това е безрасъдно. Всяка нация защитава собствените си граници. Империята поддържа бази по целия свят. Американското правителството не се държи като нация; то се държи като империя, която не се интересува от американските граници, защото единствената му загриженост е да разположи и използва военни части на САЩ за безкрайни непатриотични войни в границите на други народи.

Тъй като Буш беше протестант и опонент на аборта, аз го подкрепях дори за войната в Ирак, защото мислех, че след като левите го атакуват по всеки въпрос, аз имах отговорността да го подкрепям по всеки въпрос. Но след като видях касапницата на християни, последвала войната в Ирак, която също беше осъдена от Тръмп, научих, че дори президентът на САЩ да е защитаващ неродените евангелист, той не трябва да бъде подкрепян, когато се поддава на натиска на „неоконите“ и техните войни.

Американските консервативни евангелисти следва да направят за Тръмп това, което никога не са правили за Буш – да се изправят срещу войните, които реализират програмата на неоконсерваторите и предизвикват кръвопролития срещу християните.

Хулио Северо е бразилски християнин, блогър и политически анализатор, защитник на традиционното семейство и активист срещу аборта. Хулио живее с многочленното си семейство в изгнание от родната си Бразилия поради преследване срещу него заради честните му репортажи за дейността на хомосексуалните организации в страната.

Бележка на редакцията: Публикува се в превод на български с изричното разрешение на автора. Всички права върху преводния материал запапзени, 2018 ©. Мнението, изразено в горната статия, е на автора и не е непременно обвързано с позицията на редакцията на сайта.

Бележки

[1] „Неокон“ е термин, привнесен буквално от съвременния американски политически жаргон; съкращение от „неоконсерватор“. „Неоконсерваторите“ са ляво-ориентирано крило в Републиканската партия и в консервативните среди в политиката на САЩ, които често поддържат каузи, които нямат нищо общо с консервативната или про-християнска визия за управлението на обществото (бел. ред.).

[2] „Drain the swamp!“ (англ.), превежда се „Да пресушим блатото!“, е популярна предизборна фраза, и лозунг, на тогавашния кандидат, сега президент, Доналд Тръмп. „Блатото“ в случая е статуквото, политическата класа и нейните интереси на управлението във Вашингтон, които се разминават с тежненията на обикновения американец. Тази политика в интерес на обикновения човек, уморен от политически игри, спечели президентския пост на Тръмп през 2016 г. (бел. ред.).

Сподели:

Leave a Reply

Подобни постове