Онлайн книжарница СВ

Онлайн книжарница


Добре дошли в нашата интернет книжарница. Тук можете да прегледате и да поръчате заглавия на книги от издателската програма на фондация Преображение в три категории: Християнство и общество, Практично богословие и Разкази и романи.

За поръчки: пишете на имейл info@knigi.svobodazavseki.org и задължително включете свой телефон. Ще Ви се обадим по телефона, за да потвърдим поръчката.

При поръчка укажете артикула, бройката, и Вашите данни (имена, точен адрес, телефон, имейл). Вашите лични данни не се ползват за нищо друго освен за изпълнение на поръчката съгласно този сайт и само с Ваше съгласие. Поръчката Ви ще бъде изпратена един работен ден след като я потвърдим с Вас. Плащането е с наложен платеж на куриерската фирма.


СВ БРОЙ 56: 2020 – ПОВРАТНА ТОЧКА В ИСТОРИЯТА НА ВЯРАТА, СВОБОДАТА И ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА? – ДЕКЕМВРИ 2020 Г.

Поръчайте брой 56 на Свобода за всеки в хартиен вариант (вж. горе). Ако станете абонат на партньорската ни програма с поне 20 лв. участие за всяка година ще получавате поне 2 от печатните броеве на Ваш адрес. За целта трябва да ни изпратите адреса си.

Съдържание
Идентификатор 2020 – средство за контрол на населението – 4
2020 година: Прагът на Промяната – 19
Науката – новият бог – 26
Джендър идеологията и протестантите на Балканите. Хроника на един предизвестен сблъсък – 31
Посрещането (откъс от новела) – 51
Духовните измерения на кризата – 58
Информация за авторите – 60

АВТОРИ
адв. д-р Виктор Костов
д-р Валентин Кожухаров
д-р Атанас Терзийски и д-р Николай Кочев
д-р Велислав Алтънов
Явор Костов
доц. Костадин Нушев


СВОБОДА ЗА ВСЕКИ, БРОЙ 55: СВЕТОВНА КРИЗА И НОВ СВЕТОВЕН РЕД. ХРИСТИЯНСКИ ОТГОВОР И ЕСХАТОЛОГИЧНО ЗНАЧЕНИЕ

Брой 55 също бе отпечатан и като книжка. Подкрепете издателската дейност на Свобода за всеки и поръчайте хартиения вариант на списанието срещу препоръчително дарение от 20 лв. или повече, плюс цената на пощенските или куриерски разходи. В броя четете статии от адв. д-р Виктор Костов, д-р Валентин Кожухаров, д-р Браян Рей, адв. Атанас Кръстев, Явор Костов и д-р Вили Алтънов.

 


СВОБОДА ЗА ВСЕКИ, БРОЙ 54: ЗСУ КАТО ЗАКОНОВ И ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТ ЗА РАЗРУШАВАНЕ НА ТРАДИЦИИТЕ, ХРИСТИЯНСТВОТО И ВЪВЕЖДАНЕ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД

Брой 54 е първият брой на списанието, който излиза на хартия, в ограничен тираж. Можете да го получите срещу препоръчително дарение от 20 лв. или повече, за покриване на разходите по отпечатването и изпращането. Може да свалите безплатно копие в електронен вид тук.

В този брой на списанието Свобода за всеки засягаме темата за това как чрез законодателство се прокарват идеи, които следва да формират мисленето и светогледа на цели народи, на цели поколение, по въпроси, които са установени с години. Темата за Закон за социалните услуги, и основополгащата идеолия и практика, които стоят зад него бяха гореща тема през цялата изминала 2019 г. Недоволството от ЗСУ доведе до отлагане на влизането му в сила с шест месеца, считано от 1-ви януари 2020 г.

Когато предложихме темата на броя сред някои от поканените от нас автори имаше реакция. Не звучи ли това заглавие прекалено? Няма ли да погледнат на нас като на автори на теории на конспирацията? Не е ли крайна гледната точка да се мисли, че един социален закон, може до такава степен да бъде обвързан с международни процеси, че да бъде видян като елемент от някакво по-голямо, глобално цяло, движение към промяна на хилядолетните морални и естествени норми с цел установяване на централно световно правителство?

— Из Уводни думи на редактора


 ХРИСТИЯНСТВО И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ. ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ, ИСТОРИЧЕСКИ И БИБЛЕЙСКИ КОНТЕКСТ 

48

 

15 лв. За книгата: Категория: Християнство и общество Издател: Фондация Преображение, ИП „Свобода за всеки“ Година на издаване: 2017 г. Брой на страници: 193 Корици: меки Език: български Размери: 150 x 210 x 15 mm Тегло: 0,234 kg ISBN: 978-954-91770-9-1 Анотация: С настоящата книга продължаваме поредицата „Отношенията църква – държава и междухристиянския диалог“. Сборникът, трети поред, наричан условно Вършец-3, се занимава с темата за връзката между националната сигурност и християнството. Факт е, че отношението на светската власт към духовното послание на християнската вяра е било белязано с недоверие от страна на първата поради влиянието и трансцедентния характер на втората. Поставянето на това напрежение в конкретния исторически контекст на българското демократично посткомунистическо общество, погледнато през библейските категории, дава поне малко едно дългоочаквано християнско разбиране за това колко значима е категорията „национална сигурност“ за отношенията между църквата и държавата. Темата за дискутиране на националната сигурност е табу поради особения статут на сигурността в тоталитарните и посттоталитарните общества, а и в демократичните. Особено проблематично е взирането в тази тема, когато гледната точка е един от обектите на разработки на службите за сигурност – религията, която в годините на тоталитарния режим бе особено целенасочено преследвана, а както ще видим от статиите в сборника, и след него. 


ХРИСТИЯНСТВО И ПОЛИТИКА: СЪТРУДНИЧЕСТВО ИЛИ ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ 

15

 

15 лв. За книгата: Категория: Християнство и общество Издател: Фондация „Преображение“, ИП „Свобода за всеки“ Година на издаване: 2015 г. Брой на страници: 264 Корици: меки Език: български Размери: 145 x 211 x 18 mm Тегло: 0,300 kg ISBN: 978-954-91770-7-7 Анотация: Църквата и християните имат управленски мандат като сол и светлина на света. Отсъствието им от публичния дебат e причината за трагичната безпътица на българския народ, за когото „политиката“ се е превърнала в шизофренична категория, която предлага „спасение“, но в същото време води до отчаяние. В състояние ли е българското християнство, в един диалогичен формат между традициите на православието и протестантизма, да формулира въпроси и да предложи отговори? В тази книга се опитваме да раздвижим дискусията и да зададем въпросите. Настоящият сборник е продължение на предишното ни издание „Отношенията църква – държава след падането на комунизма“ (2013). Оставаме в темата църква – държава, но от малко по-различен ъгъл. Ако в предишното издание търсехме поглед към комунизма и неговите последици в живота на християните от православната и протестантската църква, то сега гледаме към съвременното отношение на вярващите към гражданския и светския управленски процес. 

 


ОТНОШЕНИЯТА ЦЪРКВА – ДЪРЖАВА СЛЕД ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА 

14

 

10 лв. За книгата: Категория: Християнство и общество Година на издаване: 2014 г. Издател: Фондация „Преображение“, ИП „Свобода за всеки“ Брой на страници: 166 Корици: меки Език: български Размери: 141 x 205 x 15 mm Тегло: 0,210 kg ISBN: 978-954-91770-5-3 Анотация: В настоящия сборник ще прочетете десет статии от различни автори по темата за отношенията църква – държава в България. Статиите са изцяло базирани на текста на докладите, изнесени от съответните автори на конференция по темата: „Отношенията църква – държава и свободата на съвестта в междухристиянския диалог и християнската мисия“. Събитието бе първото по рода си и бе проведено в малкото курортно градче Вършец в Северозападна България. Целта на конференцията беше да се проведе диалог по темата за това как български протестантски и респективно православни богослови и мислители виждат модела на отношенията между църква и държава днес. 

 

 


 ХРИСТИЯНСТВО, ПРАВОСЛАВИЕ И ЦЪРКОВНА МИСИЯ 

47

 

12 лв. от Валентин Кожухаров. За книгата: Категория: Християнство и общество Издател: Веста Година на издаване: 2015г. Брой на страници: 326 Корици: меки Език: български ISBN: 978-954-54305-4-1 Анотация: Книгата представлява оригинално авторско съчинение върху християнството и православието и върху мисията на Църквата – плод на собствения християнски опит и на опита, получен в продължение на няколко десетилетия изследователски и преподавателски труд в различни богословски школи в България и в други страни по света, както православни, така и неправославни. Макар подзаглавието да посочва, че тези въпроси се разглеждат в научно – популярна форма, в действителност изложението на този труд е научно, в областта на християнското богословие, но е предназначено за широк кръг читатели, а не само за специалисти – богослови. Поради това най – често езикът на изложението е сведен до нивото на общата култура на българина, макар някои части на книгата да имат и строго богословски характер. Книгата се отличава и с това, че в нея се разглеждат въпросите на християнството и православието от гледна точка на съвремието, второто десетилетие на 21 век. Редица християнски постулати и истини на православието са предадени по такъв начин, че съвременният читател да получи отговори на въпроси, които днешното време отправя към християнството и към православието, а също така към Църквата като цяло по отношение на нейната мисия в света. Читателят няма да получи отговори на всички въпроси, които го вълнуват, но на страниците ще намери някои изяснения, които могат да му помогнат отчасти да намери онова, което го интересува и което невинаги може да бъде намерено в днешните популярни издания върху християнството. За това допринася и разделът, съдържащ публицистични материали, публикувани от автора на настоящата книга през последните три години, чието съдържание и към днешна дата продължава да е актуално. 


ПРАКТИКУВАНЕ НА ПРОРОЧЕСКОТО СЛУЖЕНИЕ 

9

 

4 лв. от Стюарт Уоткинс. За книгата: Категория: Практично богословие Издател: Фондация „Преображение“, ИП „Кръстопътя“ +++ Година на издаване: 2008 г. Брой на страници: 109 Корици: меки Език: български Размери: 134 x 206 ISBN: 978-954-91770-3-9 Анотация: Тази книга е предназначена да екипира светиите, за да разберат практическите аспекти на дарбата пророчество. Пророческата дарба не е само за специални суперзвезди. Тя е за всички истински вярващи, които искат да следват Исус Христос и да Му служат. Обаче ние трябва старателно да изучаваме Божието Слово и да го прилагаме на практика, ако искаме да успеем в мисията, която Бог ни е дал. Стюарт Уоткинс е библейски учител, мисионер и църковен водач с над 20-годишен опит като Божий служител. Той е проповядвал Благовестието на Христос в Южна Америка, Африка и Източна Европа. Това, което отличава тази книга от всички други, е, че тя е написана специално за българските християни. Докато четете тази книга, ще откриете полезни практически съвети, които Стюарт дава във връзка с израстването – както в дарбата, така и в характера. Също така, ще почувствате неговата любов и призив да помогне на българските християни в тяхното ходене с нашия Господ Исус Христос. 

 


СУХИТЕ КОСТИ. ДЕЙСТВИЕТО НА БОЖИЯ ПРОРОЧЕСКИ ДУХ В НОВОЗАВЕТНАТА ЦЪРКВА 

 8
4.50 лв За книгата: Категория: Практично богословие Издател: Фондация „Преображение“, ИП „Кръстопътя“ +++ Година на издаване: 2005 г. Брой на страници: 184 Корици: меки Език: български Размери: 134 x 206 ISBN: 954-91770-2-5 Анотация: ЗА ХРИСТИЯНИ, КОИТО ИСКАТ ДА БЪДАТ УЧЕНИЦИ Искате ли да навлезете надълбоко в познаването на Исус? Стремите ли се да разберете по-ясно какво говори Той към църквата на последните дни? Тази книга ще ви даде посока на мислите, молитвите и търсенията. Тук няма да намерите формула за щастие или „пет стъпки“ към финансов успех, основани на избрани стихове от Библията. Книгата не е и наръчник за употреба на пророческата дарба, но изследва аспекти на пророческото действие и служение на Божия Дух. Тя е по-скоро пътеводител към отричането от фалша и егоизма в търсенето ни на взаимоотношения с Бога. Единствено така ще заживеем в стандарта на истината и благодатта, както Божият син ни ги изяви. Сухите кости ще оживеят, защото Бог е наредил, и ще бъдат неговата армия в битката за човешките души в последните дни, които ни предстоят. Но само тези, които се подготвят за това движение, ще участват в него. За автора: Виктор Костов е мисионер, богослов и адвокат. Автор на редица статии с поучения и практично библейско богословие, както и такива по свободата на религията и съвестта в САЩ и България.


 МАРКСИСТКИ ХРОНИКИ


15 лв.

За книгата:

Категория: Християнска белетристика (Разкази и романи)
Явор Костов (Автор)
Издател: Фондация „Преображение“
Година на издаване: 2019г.
Брой на страници: 194
Корици: меки
Език: български
ISBN: 9789549177008

Анотация:

„Длъжен съм да не мълча, когато мога да говоря. Дори да бъда обвинен в егоистични подбуди в публикуването на следващите редове, такъв укор няма как да ме рани. За мен е по-важно да не съм враг на съвестта си. Не и днес, не и в момент като настоящия. Затова реших да пиша.“

За автора:

Явор Костов е сътрудник и автор на статии в електронното издание „Свобода за всеки“. Той е поет („Където се пресичат времето и вечността” – 1999 г.) и писател (сборници с разкази „Някой пред вратата” – 2005 г. и „Поетът или поредната сексистка свиня” – 2012 г.), който със своеобразния си стил на поставяне на стихотворения в контекста на разказаните истории вдъхва живот и поетичност на хора, съдби и случки. През 2016 г. излезе и първия му роман („Стъпки по водата или истинската история на Поли Петкова“).

 


СТЪПКИ ПО ВОДАТА ИЛИ ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ НА ПОЛИ ПЕТКОВА 

13

 

8 лв. от Явор Костов За книгата: Категория: Разкази и романи Категория: Биографичен роман Издател: Фондация „Преображение“, ИП „Кръстопътя“ +++ Година на издаване: 2016 г. Брой на страници: 145 Корици: меки Език: български Размери: 146 x 206 x 12 mm Тегло: 0,174 kg ISBN: 978-954-91770-8-4 Анотация: Тази книга разказва истинската история на Поли Петкова − едно момиче с тежка диагноза, което израства като жена, готова да рискува сигурния живот, дефиниран от ограниченията на болестта ѝ, за да „ходи по водата“ като свободен човек. Пред вас стои творба, която ще ви развълнува дълбоко и ще ви покани на пътешествие в необятната реалност на някого, когото може вече да сте срещали на улицата, на работното място и дори пред огледалото. За автора: Явор Костов е сътрудник и автор на статии в електронното издание „Свобода за всеки“. Той е поет („Където се пресичат времето и вечността” – 1999 г.) и писател (сборници с разкази „Някой пред вратата” – 2005 г. и „Поетът или поредната сексистка свиня” – 2012 г.), който със своеобразния си стил на поставяне на стихотворения в контекста на разказаните истории вдъхва живот и поетичност на хора, съдби и случки. 

 


НЕВИДИМАТА ВОЙНА 

12

 

10 лв. от Берит Чос За книгата: Категория: Детски романи Издател: Фондация „Преображение“ Година на издаване: 2014 г. Брой на страници: 114 Корици: меки Език: български Размери: 141 x 202 x 11 mm ISBN: 978-954-91770-6-0 Анотация: „Невидимата война“ е малка книжка, изпълнена сякаш с немалко противоречия. На пръв поглед е предназначена за най-младите читатели, но и вие, порасналият някогашен хлапак, ако успеете да отделите дори незначителна част от забързания си ден, ще откриете един колкото приказен, толкова и реален свят, в който лесно бихте могли да се впишете. Обемът ѝ не е голям, но е сериозно компресиран като съдържание, изпълнен с полезни „хранителни вещества“. Нещо като храна за космонавти. Става дума за война, но въвлечени в конфликта между Барона и Краля, можете да откриете пътя към най-трайния и истински мир. Разкрива методи и практики за заблуда, но ви подтиква да закопнеете за Истината повече отпреди. Говори за скрития лъжовен свят на Ню ейдж религията, но преоткрива начина, по който можем успешно да се противопоставим със снаряжението, поверено ни от Краля. „Невидимата война“ е малка книжка, в която всъщност няма противоречия. Без ненужна претенция, тя сочи към онова Кралство, в което всичко се изяснява и в крайна сметка си идва на мястото.

 


 ПОЕТЪТ ИЛИ ПОРЕДНАТА СЕКСИСТКА СВИНЯ

11

 

ИЗЧЕРПАНА! от Явор Костов За книгата: Категория: Къси разкази Издател: Фондация „Преображение“, ИП „Кръстопътя“ +++ Година на издаване: 2012 г. Брой на страници: 192 Корици: меки Език: български Размери: 140 x 200 ISBN: 978-954-91770-4-6 Анотация: В ръцете си държите един бисер на литературата. Такъв е, защото бисерите не се откриват и ловят лесно. Той е писан и издаден с ясната цел да бъде вън от стандартите и правилата на задоволяване на консуматорския интерес. Именно затова за мен беше удоволствие, приключение и предизвикателство да прочета всеки разказ и всяко стихотворение в сборника. Не се съмнявам, че за читателя, ценител на доброто свободно слово, преживяването няма да е много по-различно. За автора: Явор Костов е оригинален автор, който въвежда нов стил в жанра на късия разказ. С ясен изказ, завладяващ сюжет и силно морално послание, разказите на г-н Костов не оставят читателя безразличен. Историите са от ежедневието на обикновения човек, но не са банални. Новаторският подход на поставяне на стихотворение в контекста на разказаната история вдъхва живот и поетичност на хора, съдби, случки, в които можете да познаете себе си, приятели и близки. Пред вас е книга, която ще ви развълнува и ще ви въведе в дълбоката реалност на душевността на човека до нас. 

 


НЯКОЙ ПРЕД ВРАТАТА

10

 

6 лв. от Явор Костов. За книгата: Категория: Къси разкази Издател: Фондация „Преображение“, ИП Кръстопътя +++ Година на издаване: 2005 г. Брой на страници: 166 Корици: меки Език: български Размери: 134 x 206 ISBN: 954-91770-1-7 Анотация: Историите в тази книга ще ви заведат на места, на които душата ви дълго е жадувала да отиде. Кристално ясно и увлекателно разказвачество, съчетано с истинска поезия. За автора: Явор Костов е оригинален автор, който въвежда нов стил в жанра на късия разказ. С ясен изказ, завладяващ сюжет и силно морално послание, разказите на г-н Костов не оставят читателя безразличен. Историите са от ежедневието на обикновения човек, но не са банални. Новаторският подход на поставяне на стихотворение в контекста на разказаната история вдъхва живот и поетичност на хора, съдби, случки, в които можете да познаете себе си, приятели и близки. Пред вас е книга, която ще ви развълнува и ще ви въведе в дълбоката реалност на душевността на човека до нас. 

 

 


Всички права запазени © 2019. Фондация Преображение, издателска програма. 

За контакти и поръчки: info@knigi.svobodazavseki.org. Задължително включете и свой телефон. Ще Ви се обадим, за да потвърдим поръчката.

При поръчка укажете артикула, бройката, и Вашите данни (имена, адрес, телефон, имейл). Вашите лични данни не се ползват за нищо друго освен за изпълнение на поръчката съгласно този сайт и само с Ваше съгласие. Поръчката Ви ще бъде изпратена един работен ден след като я потвърдим с Вас. Плащането е с наложен платеж на куриерската фирма, обикновено ЕКОНТ.

 

 

Сподели:

Leave a Reply

Подобни постове