Докладвайте коментара

Изключително важен анализ и въпроси, които задава д-р Кожухаров. СВ остро критикува някои тоталитарни отживелици, които държавата практикува в Русия, като например техния анти-демократичен и на практика анти-християнски закон за религиите от 2016 г., който забранява мисионерската дейност и ограничава свободата на хората да вярват в Бога.
В същото време, някои западни политически изяви нарушават елемантарни правила на дипломацията и правото. Да вземем инцидента с двойния агент Скрипал. Елементарната логика, не само задължителното право на справедлив процес, изисква да се изяснят първо фактите, внимателно и всестранно, и тогава да се произнасят оценки или присъди.
В този случай Тереза Мей, премиерка на Великобритания, по най-безотговорен начин се опита едва ли не да започне война с Русия по повод на инцидент, който и до момента или не изяснен, или Тереза Мей и нейното правителство знаят неща, които не допускат до знание на широката публика. Към нея се присъедини и посланичката на САЩ в ООН, Ники Хейли, която също истерично заяви публично, че Русия „трябва да бъде спряна“ иначе щяло да има химически атаки и в Ню Йорк. Не е ясно дали тези изяви са плод на някакъв женски лидерски модел или са пропагандна постановка, която да превърне Русия в някакъв нов враг на новия световен ред, който редица влиятелни западни елитисти се опитват да наложат в последните години.
Да не забравяме, че така нареченият свободен Запад през последните години 2013-2016 г. Франция, Великобритания, Германия и САЩ узакониха, без разбира се да имат такова право, така наречения „еднополов брак“. По старозаветния закон в еврейското общество самият хомосексуален акт е третиран като престъпление наказуемо със смъртно наказание. Новозаветната вяра дава надежда всеки грешник, включително и хомосексуалиста да бъде очистен чрез покаяние и вяра в Христос, но също осъжда този грях, като несъвместим с християнството.
Днес, по почина на „свободния Запад“ това, което се нарича гнусота бива закрепявано със силата на закон, като човешко право и борба за равенство. И не само това, връзката на хомосексуалистите е превърната от гнусота в брачно свещенство, бидейки наричана „брак“. Това са точно страните, чиито лидери се събраха вчера, за да налагат санкции на Русия. Великобритания иска да изнася хомосексуалния брак по целия свят (2013, изказване на тогавашния премиер Камерън).
Няма свобода там където има измама, лъжа и заблуда. Робски са обществата, в които лудостта на отхвърлянето на нормалното са основа на управлението и приеманите закони. В тази връзка борбата срещу всякакво законодателство или опити за представяне за нормални и морални категории, които са пагубни, извратени, нечестиви и зли, е всъщност обществена проява на именно борбата между добро и зло. Ако комунистическата безбожна утопия наложена със сила в Русия и след това на източно европейските народи бе жесток социален и духовен експеримент, (Финансиран щедро от западни банкери), който почти погуби народите под него, то новата утопия на безполовия запад има много близка методика – да насява лъжи, да извращава младото поколение, с лъжата за борба за „РАВЕНСТВО“. Сега само класите са други.
И в тази връзка, истерията на жените-управляващи Мей, Хейли, Меркел и пригласящите им мъже-управници, преди да са изяснени фактите, е стряскащо доказателство за упадъка на принципите на западната демокрация и свободни общества.
В крайна сметка д-р Кожухаров повдига въпрос, който в последните години е едва ли не табу за българите, свикнали да гледат към Запада като източник на култура, свобода, богатство и възможности. Истината е, че не е богатството, което прави човек или неговото общество свободни, а покорството към Божието Слово и Истината за Христос. Загубвайки тази истина, обществото става безсилно да се съпротивява на лъжата, която прилича на истина, загубва любовта към истината. Затова истинската заплаха не е дали Русия ще се окаже в дъното на отравянето на двойния агент, а очевидния упадък на запада, като източник на вдъхновение за това, какво е свобода, справедливост и благоуспяващо общество.