Петък, 16 Март 2012 12:19

Основни критични доклади срещу проект за Закон за детето

Написана от
Оценете
(3 гласа)
Широко дискутираният към момента проект за Закон за детето, изготвен от Министерство на труда и социалната политика, е предложение за законодателство, което застрашава правата на родителите и излага децата на сериозни опасности за тяхното правилно развитие. "Свобода за всеки" се присъединява към всички личности и организации, които се противопоставят на
този законопроект. Пишете за мнението си директно на изготвителите тук: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Анализ на проект за Закон задетето
адв. Виктор Костов и екип на "Свобода за всеки - адвокати", правозащитна група защитаваща свободата на религията, съвестта и словото и други основни човешки права чрез публикации, образование и съдебни дела от 1992 г.

Меморандум-анализ на проект за Закон за детето
автор: Alliance Defense Fund, международна нестопанска организация от над 2000 асоциирани адвокати, защитаващи традиционното семейство и други човешки права. ADF е акредитирана при Организацията на обединените нации, Европейския парламент, Европейската агенция за основните права и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. ADF е сред водещите експерти в тази област на законодателството и в областта на човешките права. (Memorandum on the Bulgarian Child Act Draft - Оригиналът на документа на английски еизк.)

Писмо-становище от Асоциацията за правна защита на домашното образование (Home School Legal Defensce Association -HSLDA) на български и оригиналът in English.

Становище на Свобода за всеки, представено на 1 март, 2012 г. на обсъждане на проектозакона в Народно събрание, подкрепено от семейни и правозащитни организации.
Прочетена 174232 пъти Последно променена в Петък, 16 Март 2012 12:42

Оставете коментар

Моля, съобразявайте се с правилата на сайта за коментиране. Виж "Правила при коментиране".