Немско домашно образовано дете осъдено на детско психиатрично отделение

{loadposition user11}

Прочетете коментар по повод на тази информация от Радослава Петкова.

5 февруари 2007

ХСЛДА* – Немско домашно образовано дете осъдено на детско психиатрично отделение

Скъпи членове и приятели на ХСЛДА:

Положението на домашните ученици в Германия се влошава с всяка седмица. Точно миналия четвъртък седемнадесет годишно домашно образовано момиче било насила отнето от попечителството на нейните родители от над 15 полицейски служители. То било поставено в детско психиатрично отделение на Нюрнбергската клиника.

Домашното образование не е законно в Германия. Понастоящем има над 40 дела, които са в съда или се обжалват. Християнски семейства бягат от Германия към близките страни от съображения за безопасност. Безскрупулното отношение към искрени и верни християнски семейства с домашни училища е тъжно наследство от миналото на Германия. Домашното образование било забранено за пръв път при Адолф Хитлер, и тази забрана все още е налагана днес.

Много семейства, на които децата им насила са били извеждани от техния дом всеки ден и са били карани на държавно училище са напуснали след това Германия, но все още има някои семейства с домашни училища. Най-последният случай касае седемнадесетгодишната Мелиса Бузекрос, момичето изпратено в Нюрнбергското психиатрично отделение. Това, което причиняват на това чувствително момиче – само за да се даде назидателен пример за задължителното образование на всяка цена – е укорително и причинява травма на скромната и мила Мелиса.

През лятото на 2005 г., когато Мелиса била на 15 години, й казали, че ще трябва да повтаря седми клас в държавното училище, поради слаби оценки по математика и латински. Тя имала добри оценки по останалите предмети, затова нейните родители я обучавали индивидуално вкъщи по тези два предмета. Когато училищните власти разбрали, те се разгневили и тогава изключили Мелиса, затова семейството започнало да я образова вкъщи редовно.

Обаче Агенцията за защита на детето тогава завело под съд семейството, поради това, че образовали вкъщи. Тогава, във вторник на 30 януари 2007 г. социални работници и полицейски служители дошли в дома на Бузекрос и принудително завели Мелиса в детското психиатрично отделение, където тя била разпитвана за четири часа, преди да бъде върната вкъщи. След това, два дена по-късно, 15 полицейски служители и социални работници дошли в дома на Бузекрос и отнели Мелиса насила от нейните родители и я поставили в детското психиатрично отделение.

Според бащата на Мелиса, Хуберт Бузекрос, това отношение било оправдано от откритието на психиатъра преди два дена, че Мелиса уж изоставала в развитието си с една година, и че страдала от училищна фобия.

Въпреки това, една организация, ангажирана с образованието, изразила възмущение от отношението към Мелиса Бузекрос.

„Нецверк Билдунгсфрайхайт [Мрежа за образователна свобода] осъжда това необмислено и напълно неподходящо поведение от страна на въвлечените официални власти и настоява те да освободят Мелиса и да я върнат веднага на нейното семейство,” беше цитирана организацията в статия на нейния интернет сайт. Вижте повече информация и снимка на семейство Бузекрос на тази уеб страница.

ДЕЙСТВИЕ

Молим ви да отделите време и да направите две неща: Първо, да се обадите или да изпратите електронно писмо на немското посолство и да им дадете това съобщение:

„Ние сме шокирани да чуем за домашно образованата дъщеря на семейство Бузекрос, Мелиса, която е била отнета от попечителството на нейните родители и е била поставена в детско психиатрично отделение. Това е насилие, което напомня за времето на нацизма. Не можем да повярваме, че свободна нация ще постави домашно образовано дете в психиатрично отделение поради „училищна фобия.” Атаката срещу семействата с домашно училище в Германия трябва да спре.”

Можете да се свържете с немското посолство на адрес:

Dr. Klaus Scharioth
Ambassador
German Embassy
4645 Reservoir Road NW
Washington, DC, 20007-1998
(202) 298-4000

Можете да изпратите електронно писмо на посолството от неговия интернет сайт:
http://www.hslda.org/elink.asp?id=3696 .

Второ, молете се за положението в Германия. Само Бог може да промени ситуацията за домашните училища в Германия. Опитите от немските семейства с домашно училище да се организират или да променят законите чрез съда продължават да търпят неуспех, но за Бог всичко е възможно. Молим ви да се застъпите за немските семейства с домашно образование.

ОБСТАНОВКА

Немските родители се борят за правото да образоват вкъщи през последните седем или повече години. Обаче всички усилия са се проваляли пред лицето на непреклонния отговор на немското правителство и на неговите служители, че те не могат да „позволят да съществува контракултура.”

Ние вярваме, че надеждата за Германия ще бъде чрез международен натиск упражняван така, че те да изоставят своето преследване на домашните училища и своето ужасно отношение към тези невинни семейства.

Останалите семейства с домашни училища в Германия се надяват да легализират домашното образование в една провинция и по този начин да направят убежище за домашните училища. Обаче немските семейства с домашно образование са толкова малко и атаките са толкова интензивни, че е трудно да направят някакъв прогрес в тази област.

Ако желаете да помогнете на немците в тяхната борба за свобода да образоват вкъщи, или на много други борещи се страни, можете да дадете дарение на международния фонд на ХСЛДА чрез Фондацията за домашно образование на адрес http://www.homeschoolfoundation.org/ .

Вашето дарение ще бъде използвано, за да се посрещнат нуждите на домашните училища в Германия. След покриването на познатите такива нужди в тази страна, ако има останали средства, парите ще бъдат прехвърлени към Международния фонд на фондацията, за да се посрещат нуждите на домашните училища в други страни.

Благодаря ви, че застанахте до тези семейства и отделихте време да им помогнете.

С уважение

Кристофър Дж. Клика
Старши съветник на ХСЛДА
Директор на държавни и международни отношения

* Бел.пр.: ХСЛДА е съкращение на Home School Legal Defense Association или Асоциация за правна защита на домашните училища, американска нестопанска организация.

Сподели:

Leave a Reply

Подобни постове