Протестна декларация срещу законопроектите за отнемане на свободата на религия и налагане държавен контрол над вярата

Декларация

ДЕКЛАРАЦИЯ


СРЕЩУ ОПИТА ЗА ЗАКОНОДАТЕЛНО ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ОГРАНИЧАВАНЕ НА СВОБОДАТА НА ВЯРАТА, СЛОВОТО, СЪБРАНИЯТА И ДРУГИ ЧОВЕШКИ ПРАВА ЧРЕЗ ДВА ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОН ЗА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА, ВНЕСЕНИ ОТ ГЕОРГИ КАДИЕВ И ГРУПА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

(Свалете в PDF формат от линка по-долу “Сваляне на прикачените файлове” Списък с подкрепилите личности и организации: виж тук! Списъкът ще се обновява редовно с новопостъпилите заявки на подкрепящи декларацията. Вашата подкрепа ще бъде отразена до три дни след подаването на заявката.)


English

 

DECLARATION OF MARCH 18, 2016 IN ENGLISH, PDF FORMAT

Pledge your support online here!

A list of joined organizations, churches and individuals is currently available only in Bulgarian, available for downlowd on this page. Enlglish translation to follow.


ЗАЯВЕТЕ ТУК ВАШАТА ПОДКРЕПА ЗА ПРОТЕСТНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ
КАТО ЛИЧНОСТ ИЛИ ОРГАНИЗАЦИЯ!

На 18 март 2016 г. в София се проведе национална среща на християнски църкви, вероизповедания и правозащитници с цел анализ и противопоставяне на антирелигиозните законопроекти на Георги Кадиев и БСП за изменения и допълнения в Закон за вероизповеданията.

В края на срещата бе обсъдена и приета декларация. Тази протестна декларация ще бъде внесена в парламента, както и в европейски институции и правозащитни организации.

Ако не сте заявили подкрепа за Декларацията от 18 март 2016 г., можете да го направите по един от изброените по-долу начини.

За да заявите подкрепа, е нужно да ни предоставите следната информация: имена, организация, длъжност, телефон, имейл, град. Ако ни пращате подкрепа на имейл адреса, добавате този текст или подобен на него:

„Подкрепям протестната Декларация от 18 март 2016 г., приета в София, срещу законопроектите за изменение и допълнение на Закон за вероизповеданията, внесени от Георги Кадиев и БСП”.

Начини на заявка за подкрепа на Декларацията:
(1) попълване на нарочна форма онлайн;
(2) пращане на Вашата информация и текста на имейл team@svobodazavseki.org, или
(3) с обаждане по телефон (на 0887 993 452 – адв. Н. Стефанова.)

Протестната декларация ще бъде на разположение тук за добавяне на подкрепа преди внасянето в парламента, медиите и международните организации:
до 31 март 2016 г., 17:00 часа.


ОБНОВЯВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ:
КЪМ 22 МАРТ, 2016 Г. 10:45 Ч. НАД 30 ОРГАНИЗАЦИИ И ЛИЧНОСТИ ПОДКРЕПЯТ ДЕКЛАРАЦИЯТА. НАЛИЧНИЯТ ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ СПИСЪК ВСЕ ОЩЕ ОТРАЗЯВА САМО ПРИСЪЕДИНИЛИТЕ СЕ В ДЕНЯ НА СРЕЩАТА ОТ 18 МАРТ.

КЪМ 22 МАРТ, 2016 Г. 12:30 Ч. ПОДКРЕПИЛИТЕ ДЕКЛАРАЦИЯТА СА над 100 ЛИЧНОСТИ И ОРГАНИЗАЦИИ.

22 МАРТ, 15:30 Ч. — НАД 140 ПОДКРЕПЯЩИ.

22 март, 18:50 ч. — над 170 ПОДКРЕПЯЩИ.

ОБНОВЕН СПИСЪК НА ПОДКРЕПИЛИ ДЕКЛРАЦИЯТА КЪМ 22 МАРТ 2016 – 186 ЛИЧНОСТИ И ОРГАНИЗАЦИИ. ИЗТЕГЛИ ОТ ЛИНКА ПО-ДОЛУ НА ТАЗИ СТРАНИЦА.

23 МАРТ 17:30 Ч. — НАД 300 ПОДКРЕПИЛИ.

28 март 15:30 ч. — почти 500 подкрепили, вкл. 80 вероизповедания и организации, и чуждестранни лица и организации

1 април, 2016 —  за 10 дни са получени над 2100 заявления и подписа за подкрепа, вкл. около 100 вероизповедания и организации, от страната и чужбина! Подписката и заявленията в подкрепа на Протестната декларация от 18.03, заедно със самата Декларация, са заведени в Народно събрание и Министерски съвет. Предстои представянето им в европейските институции.


 

Протестна декларация срещу Законопроектите на Г. Кадиев и БСП за ограничаване свободата на религия
Обновен списък с подкрепилите Протестна декларация срещу Законопроекти за изм. и доп. на Закон за вероизповеданията- към 22.03, 20 ч.
Бланка за хартиена подписка-ИЗТЕГЛИ ТУК

Сподели:

Leave a Reply

Подобни постове