Полезни връзки

На тази страница ще намерите вътрешни и външни интернет връзки (линкове). Вътрешните линкове водят към страници в сайта, но не са организирани в нарочно меню. Външните връзки водят към други сайтове и не представляват непременно съгласие с изразените в тях мнения. Пренасочванията са към сайтове на български или английски език, съответно и разясненията към всеки линк.

За контакт, електронна поща: info (at) svobodazavseki.org

Вътрешни връзки

Авторски права
Моля прочетете тази страница, ако желаете да публикувате в своята интернет страница наш материал.

Правила при коментиране 
Ако поставяте коментари в нашия сайт под статии, за които има такава възможност, следва да се запознаете и да спазвате правилата посочени тук.

Насоки за автори
Ако сте автор, на тази страница можете да намерите указания за подготвяне и предаване на Вашия материал по отношение на стил, дължина, форматиране, авторски права, и др. В края на страницата ще намерите информация за контакти с редакторите.

Правна защита
В случай, че са нарушени Вашите права и законни интереси, и се нуждаете от компететна правна помощ, на тази страница можете да получите информация за контакт за адвокат. Като цяло, юридическата помощ, организирана от СВ е във връзка със случаи свързани с тематиката и дейността на организацията. Възможни са изключения в редки случаи.

Онлайн книжарница
Книги от издателската програма на СВ и други.

Политика за поверителност
Нашата политика за събиране и съхранение на лични данни във връзка с GDPR

Анализи
Пространни и аналитични статии, от типа на тези в тематичните броеве, но по несвързани с конкретен брой теми. (ТАЗИ СЕКЦИЯ ОТ САЙТА Е АРХИВНА И НЕ СЕ ОБНОВЯВА)

Външни връзки

Правила при публикуване (линкът е към външен сайт, за общ ориентир)

На български
Библия онлайн

Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи

Конституция на България, от сайта на парламента

Правосъдие и вероизповедания.
Компилация от съдебни решения и библиография на църковно-правни въпроси съставена от Христо П. Беров

Право и религия в България 
Сайт на Христо П. Беров, наш партниращ сътрудник и редактор в Германия

Асоциация за домашно образование
Български сайт за домашно образование

На английски

Alliance Defending Freedom (Алианс за защита на свободата) международна правозащитна организация на юристи за защита на основните права на свобода на вярата, съвестта, словото, живота и традиционното семейство и родителските права

Сайтът на Homeschool Legal Defense Association (Асоциация за правна защита на домашното образование) — международна правозащитна организация с над 80 000 членове, с насоченост към защита на семейството, семейните ценности и правото на домашно образование Minnesota Association of Christian Home Educators

Forum 18
Електронно издание за новини от горещите точки в света с проблеми на свободата на съвестта и религията (на английски език).

Родителски права
Факти относно защита на правата на родителите и проблемни аспекти на Конвенцията за правата на детето на ООН

Irish Christian Home Educators’ Association

The web site of the first Global Home Education Conference of 2012, held in Berlin, Germany. Involving Christian and non-Christian home educator and advocates.

Christian Concern, a UK based Christian and human rights advocacy organization

Brussels Journal
Гласът на консерватизма в Европа. (The Voice of Conservatism in Europe.) Сайтът не се обновява от 2015-та година, но е достъпен.