За връзката между тортата и хомосексуалния брак

Живеете в страна, където хомосексуалния брак е незаконен, но където все повече се усилва гласът на поддръжниците на подобен „брак.” Вие сте обикновен производител на сладкарски изделия и със своите торти, пасти, кексове, бонбони и т.н. доставяте радост на децата и техните семейства. Но един ден едни хора ви поръчват да изработите торта, чиято глазура изобразява картина със следното съдържание: двама известни герои от детското телевизионно шоу „Улица Сезам”, прегърнати, казват: „Подкрепете кампанията за брака на хомосексуалистите.” Работещите в сладкарския ви цех и самият вие сте вярващи християни и отказвате да направите подобна торта. След няколко дена една правителствена агенция ви изпраща писмо, с което ви уведомява, че ако в седемдневен срок не изработите тортата според както клиентите са я поръчали, ще бъдете подведен под съдебна отговорност. Вие се чудите как това е възможно в страната ви, където хомосексуалният брак е забранен. Сетне разбирате, че се води обширна кампания за неговото узаконяване и една от организациите, бореща се за приемането на съответния закон, измислила още един начин за пропаганда на идеите си, като поръчала съответно количество торти, които също подканят гражданите да подкрепят тяхната кампания. И ако направите тези торти и ги дадете на клиента си, вие също ставате участник в тяхната кампания за узаконяване на „брака” на хомосексуалните.

На някого може да се стори малко странно защо ли разказваме тук някаква приказка за торти и кампании, но колкото и незначителен да изглежда този разказ, на фона на къде-къде по-значими събития, които се случват в България, в Европа и в света, той добавя още един щрих към непрестанните усилия на различни „защитници” на „права” и „свободи” на хомосексуалистите, които биха измислили какво ли не, само и само да „заливат” общественото съзнание с тяхната „истина,” т.е. с лъжата и порочната морална практика, която след време е призвана да стане истина за обществото. Описаната по-горе история бе публикувана на 7 юли 2014 г. в британския „Телеграф,” който разказва за този инцидент, случил се в Северна Ирландия (подробности тук). А организацията с название „Наблюдаване на случаите на нетолерантност и дискриминация срещу християните” (за нея тук) оповести случая (подробности за него тук) и го добави към своя архив от инциденти, насочени срещу християните, който сетне става достояние на различни правителствени и неправителствени организации, като те биват подтиквани да се вземат мерки за прекратяване на дискриминацията и ограниченията срещу християните.

И в България все още няма закон за юридическото признаване на „браковете” на хомосексуалисти, но знаем, че и в нашата страна се усилват активните действия на техните „защитници.” Та и тук у нас, ако сте сладкар и ви поръчат торта с подобна „украса” като северноирландската торта, или пък сте дърводелец и ви поръчат мебел със съответни надписи или образи, и вие като християнин откажете да произведете поръчаното от клиента ви, дали някои „защитници” на правата на хомосексуалните няма да намерят съответно параграфче или алинейка от някакъв закон, според който да ви обвинят, че сте нетолерантен и поддръжник на омразата срещу определени малцинствени групи. Случаят, при който да речем имате семеен хотел и откажете да приемете в него двама хомосексуални, които настояват да спят на едно легло в хотелската ви стая, изглежда вече „решен” от страна на държавата: хотелските услуги се предлагат на всички хора, независимо от тяхното различие по какъвто и да е признак. Но когато вие, като сладкар, получите от държавата (поради оплакването в съда от някаква си „защитническа” организация) указание каква украса да поставяте на тортите си, тогава човек се запитва: „Докъде ли може да стигне намесата на държавата в личния живот на нейните граждани?”

Сподели:

Leave a Reply

Подобни постове