Правила при коментиране

Добре дошли в дискусията на Свобода за всеки (СВ или “сайтът”). СВ е интернет сайт, който дава възможност да изразите позиция под статиите в блог-секцията Тук изброяваме няколко нужни правила, които ще помогнат на споделянето на мнения.

Коментарите ви се публикуват веднага, без одобрение от модератор.

Свободата на словото обаче е отговорност и в този сайт държим на конструктивната, макар и често критична дискусия. За да бъде дискусията ползотворна за всички, препоръчваме на коментиращите да дисциплинират изказа си, без да ограничават изразяването на идеите си.

С публикацията на коментар в нашата интернет-дискусионна платформа Вие се съгласявате изрично, че няма да публикувате коментари, които са:

 1. • Вулгарни, неприлични или крайно злостни;
 2. • Съобщения, които хулят или заплашват други;
 3. • Многократни публикации, които представят едно и също мнение;
 4. • Многократни нежелани съобщения, които осуетяват или затрудняват други потребители или участници;
  • Писани от един и същи източник, но с различни псевдоними;
  • Писани от някой, който се представя за друг;
 5. • Текст, който директно подстрекава към извършаване на престъпление или крайно неморални действия;
 6. • Изцяло неотносими към темата;
 7. • Текст или статии, написани от някой друг, дори с означаване на автора, освен за кратък цитат от книга, статия или друго произведение, свързано с дискусията;
 8. • Разкриване на информация от личен характер, с която нарушават правото на неприкосновеност и личен живот на друго лице, като например техния адрес;
 9. • Всяка форма на “спам,” включително обяви, конкурси и други, реклами за други сайтове или компании.

Авторски права на коментиращите

Авторите на кратки коментари (“Коментиращите”) в съответните модули под наши статии  запазват авторското си право си върху своя коментар, само ако са се идентифицирали с истинското си име и електронен адрес. Публикацията на всеки един коментар е привилегия и допускането му или отстраняването от му от Сайта е изцяло в рамките на решенията на собственика, редакторите и администраторите на Сайта. Коментаторът не може да изисква корекции, промени и премахване на коментара си след като вече го е публикувал. Коментиращите следва да спазват оповестените от нас правила, както и да се съобразяват с техническите ограничения на модулите за коментиране.

ОТГОВОРНОСТ. Коментиращият изрично заявява чрез действието на публикуване на свой коментар в Сайта, че той или тя носят пълна отговорност за съдържанието, което предлагат. Коментиращия декларира, че този Сайт не носи никаква отговорност за съдържанието на текст, публикуван в коментарната секция от коментиращия. 

Ще бъде ограничен достъпа на коментиращи потребители, които системно нарушават горните правила. Правилата при коментиране могат да бъдат променяни от редакцията на Сайта по всяко време без предизвестие. Преценката относно това дали коментиращият спазва правилита или не е изцяло в правата на редакторите и управлението на Сайта.

С извършване на действия по публикуване на кратък коментар в съответната секция под статии в СВ Вие изразявате изрично съгласие с условията ни и с публикуваните тук ПРАВИЛА ПРИ КОМЕНТИРАНЕ.

Сподели:

Leave a Reply