Комисията за защита от дискриминация

http://www.dveri.bg/content/view/5177/48/

Сайтът съобщава за това, че в КЗД има православен богослов.

http://www.duma.bg/2007/0107/160107/obshtestvo/ob-1.html

Професорът по научен комунизъм и атеистична пропаганда Стойчо Йотов плаши читателите на в. Дума със “секти” в политиката.

http://www.bspbourgas.org/news-%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%20%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%20%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B8%20%D0%B2%20%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-info-780.html

А в този линк Българската социалистическа партия, бивши комунисти, – Бургас заявява, че “Секти зарибявали младежи. Наглостта на комунистите, които десетилетия тъпчеха християнството и всяко човешко религиозно чувсвто, и преследваха безмилостно хората с религиозна вяра, да твърдят в свой стар пропаганден стил същите лъжи, е трудна за проумяване и възприемане. Това поведение на бургаските комунисти е не само морално осъдително то е противозаконно. Цитираната статийка на практика представлява подбуждане към дискриминация на религиозна основа, в нарушение на чл. 4 и 5 от Закона за защита от дискриминация.

Но все пак делото на Християнски Център София бе спечелено пред Комисията за защита от дискриминация.
http://www.sofiadnes.com/modules.php?m=news&nid=10905

Интересна тенденция се появява в коментарите на анти-сектантите напоследък. В три отделни случая, публикувани в медиите регистрацията на дадено вероизповедание се изтъква като нищо не значещо за неговото лигитимиране като общество от хора, чиято вяра трябва да бъда зачитана. Вярата, нашата теза винаги е била такава, няма нищо общо с каквото и да било регистриране пред държавата или където и да е. Вярата е абсолютно, лично и ненакърним право, и не подлежи на лицензиране. Но явно и за тези, за които регистрацията би трябвало да значи нещо, тя не значи нищо.

Какво означава на дело това? Ако следвате нашата гледна точка: и да се регистрирате и да не се регистрирате вашата вяра не подлежи на одобрение, тя си е ваша и вие имате пълна защита на конституцията и законите и без регистрация.

Ако следвате гледната точка на идеолозите анти-”сектанти”: и да се регистрирате и да не се регистрирате вашата вяра подлежи на преследване, обругаване и дискриминация, защото за тях вашата вяра е “нетрадиционна” и неудобна.

Тези три примера са изказванията на Панайотова пред в. Телеграф, на Стойчо Йотов пред в. Дума и описанията в писмото на Бургаската община и раздел на МВР.

Сподели:

Leave a Reply

Подобни постове