Какво става с Мелиса Бузекрос?

{loadposition user11}

От редактора: Продължаваме да следим историята на петнайсет годишното германско момиче, отнето от властите от родителите й заради това, че същите са упражнили конституционното си право да образоват дъщеря си според своите убеждения. Последните новини (англ.), след излизането на информацията, който можете да прочетете по-долу, е че Мелиса е у дома с родителите си за своя 16-ти рожден ден.  Благодарности на г-н Дейл Хърд за любезното му съгласие да преведем кратката му колонка на български. Линк към оригиналната публикация на английски.


Мнозина писаха с въпроси относно последните новини за Мелиса Бузекрос, петнадесетгодишното немско домашнообразовано момиче, което беше отнето от своето семейство, и беше поставено в психиатрично отделение, а по-късно – в приемно семейство. За нещастие, не мога да ви кажа важните нови неща. Мелиса остава в приемното семейство, но зад кулисите се случва нещо, и някои хора са оптимистично настроени в очакване на благоприятен изход. Уведомиха ме, при условие, че пазя журналистическо мълчание, и имам намерение да спазя дадената дума. Ще съобщим още, щом имаме тази възможност.

Между другото, държавните документи показват, че Мелиса ще навърши 16 години на 23 април. Мисля, че тя ще получи много картички за рождения си ден.

 

Джоул Торнтън, шеф на Международната организация за човешки права, който през февруари отиде с нашия филмов екип да посети семейство Бузекрос в Ерланген, Бавария, съобщи за този инцидент от 28 март. Следва дословно електронното писмо на Джоул:

 

„Директорът на Европейските операции Ричард Гюнтер и неговата съпруга Ингрид току-що приключиха разговора с бащата на Мелиса, Хуберт Бузекрос. Днес беше денят за едночасовото седмично посещение при Мелиса, разрешено на семейството, което се случва в държавен дом за малолетни престъпници. До днес тези посещения бяха полу-частни семейни дела без държавен надзор.

 

Хуберт и неговото семейство пристигнаха да видят Мелиса, мислейки, че ще имат „нормално” посещение, т. е., нормално в границите на кошмара, в който се намират. За нещастие, социалният работник, който е упълномощен от агенцията за защита на детето да осигури тези посещения, отказа да напусне стаята, докато семейството прекарваше времето си заедно.

 

Така, без предупреждение, посещението стана надзиравано посещение.

 

Мелиса е откъсната от външния свят и не знае какво става, освен чрез това, което й казва нейното семейство. Хуберт използваше своя лаптоп, за да покаже на Мелиса видео репортаж за нейната ситуация, излъчен от немска телевизионна станция. На видеозаписа представител на агенцията за защита на детето каза на репортера, че Мелиса никога не е искала да й бъде разрешено да си отиде вкъщи! Точно така, агенцията за защита на детето твърди, че Мелиса иска да остане под държавно попечителство, а не да бъде със своето семейство.

 

Те казват това, макар Мелиса да е казала почти на всеки, с когото е говорила, че иска да си иде вкъщи. Това включва работниците от агенцията за защита на детето, съдията, психиатъра в психиатричното отделение, където е била заведена, нейните родители, адвокатите, държавните служители, които са я посетили, и нейното приемно семейство. Тя дори изпрати писмо на Международната организация за правата на човека, молейки ни да й помогнем да се върне вкъщи; можете да видите сами писмото, като отидете на http://www.ihrg.org.melissa.html (на английски).

 

По време на този видеорепортаж държавният работник насила затвори лаптопа на Хуберт. След това тя извика полицията и сложи край на посещението, макар че тяхното време не беше изтекло. Тя отстрани Хуберт от сградата, обявявайки, че повече няма да му се позволява да идва в нея – дори да посети Мелиса.

 

Според социалния работник, посещенията при Мелиса отсега натътък ще бъдат под надзор през цялото време, и ще стават на друго място.

 

Научихме също, че сега Бузекрос упражняват своите законни права, като завеждат съдебен процес срещу държавните служители, които незаконно са отвели Мелиса от нейния дом. Процесът няма да е с цел парично обезщетение, но да накара държавата да обяви, че местните служители са нарушили гарантираните фундаментални права на семейството, като са нахълтали в техния дом и са отнели дъщеря им.”


Правата запазени (с) 2007 Свобода за всеки. Дейл Хърд и CBN News – www.cbnnews.com. Публикува се с разрешение.

Сподели:

Leave a Reply

Подобни постове