Клевета срещу вярващи в старозагорски икономически стил

Пораталът на старозагорската икономическа камара е излязъл от категориите на икономиката, за да дискриминира хората, с вяра, която неясно защо порталът нарича “секти” и “сектанти”. В типичен за комунизма стил на изграждане на образа на класовия враг, анонимната старозагорска публикация ни уверява, че “читатели на в. “Старозагорски новини” сигнализираха, че представители на секти обикалят болници и диспансери в Стара Загора и оказват особено внимание на тежките случаи. Болните били посещавани от двама мъже, единият без духовно образование, който утешавал пациентите, обещавал им закрила пред всевишния, грижел се за тях и предлагал за благодарност да му прехвърлят имоти.”

Думата “секта” тук е употребена отново да опише в негативна светлина, хора, които са споделяли вярата си с други хора, които са имали нужда от душеобгрижване.

“Старозагорски новини” и порталът за старозагорска икономика влязоха в черния ни списък на нарушители на основните човешки и конституционни права на свобода на вярата, съвестта и словото, заради очевидното им тенденциозно негативно отношение към безпрепятственото споделяне на убеждения.

Въпросната пропагандна информация четете тук:
http://www.chambersz.com/index.php/content/view/17863/112/

Сподели:

Leave a Reply

Подобни постове