Място, където ще бъдеш чут

{loadposition user10}

Само допреди по-малко от година с адв. Виктор Костов се познавахме единствено от кратки срещи на различни християнски събития и задочно чрез неговите публикации в интернет. Бързо се убедих, че може да говори компетентно и убедително.

Средата на март 2014 г. в центъра за временно настаняване на фондация „Алфа България” в Горна Оряховица беше настанена г-жа Стефанка Савова от Лясковец. След като виждах как всички адвокати отказват да поемат нейния случай, я посъветвах да се свърже с адв. Костов. В цяла България той беше единственият адвокат, който имаше смелостта да се изправи срещу цялата несправедлива система, която в лицето на прокуратурата полагаше неимоверни усилия г-жа Савова да бъде настанена принудително в психиатрично заведение и да бъде подложена на задължително медикаментозно лечение. Адв. Костов се застъпи за тази вдовица и съдът отсъди справедливо в нейна полза. Така аз се убедих на практика, че той защитава каузата „Свобода за всеки“ не само на думи, но и с дела. Опознах го по-добре и видях, че е принципен човек, който взема напътствията на Божието Слово изключително под внимание.

Съвсем наскоро прочетох статия за един млад швейцарски политик. Г-н Самуел Бенцигер (28 год.) от Базел разказваше с болка за своите впечатления от един свой продължителен престой в Румъния: „Там между гражданите и държавата просто няма никакво доверие.“ Това ме накара да се замисля. Какво да кажем за ситуацията в България? Кой има смелост да нарече нещата с техните истински имена?

Аз лично смятам, че „Свобода за всеки“ създава платформа за изразяването на различни мнения по наболели теми, които изискват дълбоко познаване на материята. Там всеки може да напише своя коментар, за да изрази своето съгласие или несъгласие. Оценявам също, че в повечето случаи не се получава само едно безплодно изразяване на критика или недоволство, а се създава пространство за креативност и търсене на практични решения.

Ако се опитам да обобщя сърцевината на „Свобода за всеки“ с едно изречение, то би било: „Това е мястото, където ще бъдеш чут“.


Всички права запазени © 2014. Препечатвания и препубликации само с разрешение:
editor@center-religiousfreedom.com


Петър БлагиновПетър Благинов е роден в гр. Горна Оряховица (1978), женен и има три деца. Завършва немска филология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и богословско образование в Швейцария. Понастоящем е управител на фондация „Алфа България”, която има за цел разпространението на християнската вяра и християнските ценности в българското общество.

Сподели:

Leave a Reply

Подобни постове